Turističko seosko obiteljsko domaćinstvo Jurlinovi dvori

PRIMORSKI ZAVIČAJ - JURLINOVI DVORI

Zavičaj - riječ koja za svakoga od nas ima svoje značenje, ali sa sigurnošću u svakome od nas pobuđuje osjećaj topline, ljubavi, pripadnosti, djetinjstva, radosti i sjete. Ljubav prema zavičaju razvija se odmalena, slikom, riječima, doživljajima, mirisima, okusima, pričama naših starih. Rijetko je mjesto na koje možemo otići i doživjeti zavičaj u punini. Učeći o našem primorskom zavičaju, a u želji da ga doživimo svim osjetilima, pronašli smo jedno takvo mjesto - Jurlinove dvore u mjestu Drage nedaleko Primoštena, u kojem je prošlost na trenutak probuđena veselim, razigranim i zainteresiranim učenicama i učenicima 2. a razreda. Taj smo petak, 24. svibnja, iskoristili lijepo vrijeme i zidove učionice zamijenili kamenom i zelenilom Jurlinovih dvora.

Don Stipe Perkov: Partija je zabranila da 'turisti odlaze kod popa'

preuzeto s misija.slobodnadalmacija.hr

Varivo od orza, leće i slanutka, slane srdele, te ovčji sir lagano prožet maslinovim uljem blagovali smo zajedno s don Stipom Perkovom u dragarskim Jurlinovim dvorima i na kraju zalili suzom gustog babića opojnog mirisa i okusa.

Bio je petak, dan posta, a tradicionalni težački objed ovog kraja, kakav za posjete ovom mjestu godinama kušaju tisuće posjetitelja sa svih strana svijeta, umjesto marende postao je ručkom jer mu je prethodio duži razgovor s ovim istaknutim svećenikom šibenske biskupije porijeklom iz Draga u Burnom Primoštenu.

FOTO: Kako su Jurlinovi dvori postali Gaćelezi i što s tim ima Žuja?

Zagrebačka pivovara snima reklamu za Žuju i odabire mjesta egzotičnih naziva diljem Lijepe Naše.

Jurlinovi dvori su tako predstavljali Gaćeleze, a višesatno snimanje je okupilo brojnu ekipu među kojima su bila i glavna lica Žujinih reklama: Rene Bitorajac, Goran Navojec i Goran Bogdan.

Page 1 of 3